De zoektocht naar een evenementenlocatie

Red carpet laid in front of a luxury hotel building

Op het moment dat u een bedrijfsfeest wilt gaan (laten) organiseren, dan is de locatie een van de belangrijkste aandachtspunten. De sfeer, uitstraling en bereikbaarheid van de locatie zijn een dealbreaker. Onderdeel van de bereikbaarheid is het aantal parkeerplaatsen rondom de locatie alsmede de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Een lange wandeling naar plaats bestemming kan voor veel mensen een afknapper zijn. Belangrijk bij de keuze van een locatie is ook waar deze zich bevind in vergelijking met de bezoekers. Als de meeste bezoekers uit het zuiden van het land moeten komen dan ga je geen locatie huren in het noorden. Verder is het belangrijk om het volgende in ogenschouw te nemen: aantal bezoekers, wie doet de catering en het soort evenement.

Welke soorten locaties zijn er?
– Externe feestlocaties binnen
Hierbij moet u denken aan: cafe, disco, hotel, landgoed, strandpaviljoen, industiele locaties enzovoort.

– Externe feestlocaties in de buitenlucht
Er gaat niets boven een feestje in de buitenlucht, uiteraard als de weergoden meewerken. Door het plaatsen van tenten heeft u bij geval van regen toch een plek om te schuilen.

– Mobiele feestlocaties
Hierbij moet u denken aan bussen, partyschepen, zeilschepen, treinen of zelfs trams kunnen dienen als een locatie voor uw bedrijfsfeest. Een bewegende locatie maakt het net wat specialer.

– Interne feestlocaties
Een interne feestlacatie is een locatie die uw bedrijf zelf beschikbaar heeft. U kunt dan denken aan: Parkeerplaats, restaurant, kantine, loods of een vergaderzaal.

Bron: http://www.thedanceclassicsparty.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *