Nieuwe sport: Crossfit

Na enige tijd van stilte ben ik weer terug. De reden van mijn afwezigheid was sport. Opzich niets bijzonders, maar voor mij wel iets nieuws. Ik ben namelijk een aantal maanden geleden gestart met crossfit. Ik was afgelopen jaar op vakantie op Bali (wat overigens echt een aanrader is) en daar vertelde iemand mij over de sport crossfit. De elementen die voorkomen gedurende een les spraken mij vanaf moment één erg aan. Dit bestaat uit: conditie, kracht en gymnastics. Met andere woorden; je traint je hele lichaam. Dit is precies waar ik naar op zoek was, afwisseling.
Een les heet overigens een WOD ( workout of the day). Elke dag komt er een andere discipline die behandeld wordt. Enige spullen die je moet aanschaffen is een speedrope en eventueel crossfit grips.

In zon 4 maanden tijd ben ik stukken fitter geworden. Waar ik in het begin na een sprint van 400m totaal kapot was kan ik nu gemakkelijk 3KM afleggen. Zo ook met gewichten heffen. Deadliften starte ik op 50KG en zit ik nu op 110KG. Let wel op; denk altijd aan je houding. Techniek is key, je wilt geen blessure oplopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *