Beleven voor solliciteren

360 graden videos

Door de aantrekkende economie bevinden in een aantal werkgebieden de professionals zich in een luxepositie. Deze professionals hebben de werkgevers voor het uitkiezen. Met name in de technische sector en de IT branche is deze schaarste voelbaar. De verwachting is dat deze schaarste verder zal toenemen, waardoor bedrijven genoodzaakt zijn innovatiever te zijn in het recruitmentproces en de pijlen te richten op buitenlands talent.

Uiteraard is geld een drijfveer, maar niet de enige drijfveer. Type organisatie, bedrijfscultuur en collega’s zijn minstens zo belangrijk. Maar hoe kan een bedrijf zich onderscheiden in de voorfase van dit proces ten opzichte van de concurrentie die achter dezelfde professional aan zit? Hoe breng je een bedrijfscultuur over in een vacaturetekst? Hoe enthousiasmeer je een internationale kandidaat voordat hij in het vliegtuig stapt?

Newtech-Events maakt spraakmakende 360 graden video’s van de werkomgeving van uw organisatie. Door middel van Virtual Reality toevoegingen bestaat de film uit een combinatie van beeld, geluid en tekst. De kandidaat loopt daadwerkelijk door uw bedrijf voordat hij daadwerkelijk een stap heeft gezet. Deze 360 graden video’s hebben meerdere voordelen ten opzichte van de traditionele tekst die per mail naar kandidaten gezonden wordt.
De kandidaten krijgen een realistisch beeld van de werkomgeving, collega’s en bedrijfscultuur. IT professionals zijn gek op technologische innovatie. 360 graden video’s schopt tegen de oude traditie van tekst aan door spraakmakende video’s te maken. Dit zorgt voor een sterker en meer onderscheidende employer brand ten opzichte van de concurrenten. Om slagen te maken in het recruitmentproces helpen 360 graden video’s om op een innovatieve manier kennis te laten maken met uw organisatie.logo-light-header

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *